• Estrellas blaugranas

    1970: Manolo Flores

    Jugador important i entrenador en diverses etapes, es va convertir en un mite del Barça

    Manolo Flores-70

    Flores deixant una safata en un partit al Palau

    Pocs jugadors poden representar millor l’esperit barcelonista que Manuel Flores Sánchez. Sempre ha estat a disposició del club i ho ha estat tot en ell. Jugador (14 anys),  primer entrenador (en tres ocasions diferents), segon entrenador (amb Serra, Aíto i Maljkovic), gerent de la secció (amb Valero Rivera a direcció), observador, director d’animació del Palau, dirigent de la Associació de Veterans i assessor a la direcció esportiva. Des de la pista, el banc o els despatxos resulta impossible trobar ningú tan significatiu i productiu com el popular Manolo Flores.
    Flores va néixer a Mèrida (23 de juliol de 1951) i va arribar a Barcelona sent un nen. Va començar a jugar a l’Hospitalet (1967-1968) i després va passar a l’Espanyol (1968-70). Tenia 19 anys quan el va fitxar el Barça i va iniciar la seva llarga etapa com a blaugrana.

    Des d’aquest 1970 fins a 1983, quan es va retirar, va ser un jugador destacat (va guanyar dues Lligues i 6 Copes) i sempre va ser important per als seus entrenadors. Les seves 13 temporades en primera línia, els seus títols i el seu protagonisme (128 vegades internacionals) el van convertir en un dels ídols d’un Palau que ell va veure néixer.

    06 Foto - Manolo Flores-70

    El marcatge de Flores a Delibasic va se decisiu perquè el Barça guanyes una Lliga

    Manolo Flores entrenador-70

    Flores va ser entrenador del Barça durant tres etapes

    “El primer gran record que tinc del recinte és anar de casa al Palau dels Esports del carrer Lleida, on jugàvem llavors, i passar per davant del Palau per veure com s’anava construint i també venir de visita clandestina. Pensàvem: ‘Anem a tenir casa nostra ‘ “. Era l’any 1971 i va significar un salt qualitatiu en la història del club. “Al Palau d’Esports anaven unes 1000 persones, els més fidels, perquè l’aficionat no ho sentia com casa, com va passar quan ens vam anar al Sant Jordi. Hi va haver una polèmica. Per què un pavelló de 5.000 persones si només ho omplirem quan vingui el Madrid? Sí que ho vam omplir, vam haver de fer una ampliació i ara ens hem quedat molt a la cua dels pavellons actuals “.

    Al Palau va viure tota la seva existosa carrera esportiva i tres etapes com a entrenador perquè Manolo Flores sempre ha estat aquí quan el club l’ha necessitat. Va prendre el comandament de l’equip quan va ser cessat Antonio Serra a la temporada 1984-1985 -guanyant la Recopa d’Europa i el Mundial de clubs- i també quan es va prescindir de Bozidar Maljkovic (temporada 1990-91). I encara va ser entrenador un cop més, en la convulsa temporada de Valero Rivera, quan Joan Montes va tirar la tovallola. Joan Laporta li va demanar a Flores (Gerent de la secció llavors) que es fes càrrec de l’equip i aquí va estar ajudant de nou al seu club, en què ha complert ja ni més ni menys que 45 anys. I és que Manolo Flores és el millor exemple d’home de club: eficàcia i honradesa a disposició de l’entitat. El que tots volen tenir.

Newsletter

Informa't de les nostres activitats per mail:

Copyright © 2016 - Associació d'antics jugadors de bàsquet del F.C. Barcelona

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad