• Estrellas blaugranas

    1975: Bob Guyette

    El americà més complet va donar un gran rendiment malgrat els seus problemes a l'esquena

    Bob Gueyette-70

    Bob Guyette era un pivot bon anotador i bon rebotejador

    Va arribar al Barça amb el cartell de jugador excepcional. Va ser en l’estiu de 1975 i Ranko Zeravica se’l va quedar sense fer cas d’algun informe mèdic que li assenyalava problemes a l’esquena. Efectivament, els tenia i van escurçar la seva carrera esportiva, però el Barça va gaudir cinc temporades amb la presència de Robert (Bob) Guyette. Un pivot (2.05 metres), que va arribar amb 22 anys per completar una plantilla amb altres joves (Epi, Solozábal, Sibilio, Ansa) que va acabar amb l’hegemonia del Reial Madrid. Guyette no tenia experiència professional quan el Barça el va fitxar, però si era una promesa als Estats Units. Havia nascut a Ottawa (Illinois) el 29 d’agost de 1953 i es va donar a conèixer a la Universitat de Kentucky, amb la qual va arribar a jugar una final de la NCAA, en la qual va anotar 16 punts i va capturar 7 rebots.

    Amb aquestes bones referències va arribar al Palau i aviat es va convertir en imprescindible. Un referent en atac (va ser màxim anotador de la Lliga amb una mitjana de 32 punts per partit) i un bon defensor. La seva adolorida esquena l’obligava a algun descans, però va estar cinc anys (des de 1975 a 1980) i va ser element important en els tres títols de Copa (1978, 1979 i 1980) .Tant Zeravica com després Lazic ho van considerar imprescindible en els seus esquemes. Va ser al final de la temporada 1979-80 (tenia 27 anys) quan es van multiplicar els seus problemes a l’esquena i poc després va abandonar el bàsquet per finalitzar la carrera d’odontologia. Va crear una clínica maxiofacial a Scottsdale.

    Però Guyette, que va arribar a Barcelona sense conèixer res de la ciutat i del club, ha mantingut sempre contacte amb els seus ex-companys a través de visites periòdiques. El 4 d’abril del 2017, per exemple, va tornar al Palau per presenciar un Barça-Maccabi. Assegut a la llotja amb la seva dona Regina a la seva esquerra i amb Audie Norris a la seva dreta, va explicar Jesús Perez de Mundo Deportivo que “la Copa del Rei que vam guanyar el 1978 va ser la primera del Barça en molts anys Va ser contra el Reial Madrid a la final, feia pocs anys que s’havia mort Franco, hi havia molta emoció, la gent cantant i policies armats per tot arreu, a Barcelona i a Madrid, però sobretot a Barcelona.

    Va donar un bon rendiment durant cinc temporades però la seva esquena el va obligar a retirar-se aviat

    Robert Guyette-70

    Guyette va visitar el Palau a l’Abril de 2017

    Era impressionant “. Guyette encara recorda la plantilla. “Tenia molt bona amistat amb Gregorio Estrada, Manolo Flores, que era el capità, amb Miguel López Abril, tots eren molt bons companys, l’americà nacionalitzat era Norman Carmichael … Víctor Escorial, Jesús Iradier. El Madrid tenia un molt bon equip , portaven diversos anys jugant junts, amb Walter Szczerbiak, Wayne Brabender, Clifford Luyk, Rafa Rullan. Eren molt difícils de batre, però vam aconseguir guanyar-los alguns partits importants “.

    El mateix Guyette va explicar després els seus problemes físics. “No podia jugar durant sis o set mesos seguits i cada vegada tenia més dolor. Uns doctors em deien que calia operar i altres que no, era frustrant, però no estava al nivell d’abans. Era el moment de deixar-ho i fer altres coses “. No descarta tornar a instal·lar-se a Barcelona. “A la meva dona també li encanta Barcelona i sempre m’està dient que ens vinguem a viure aquí”, assegura Guyette, que afegeix: “Ella és de Kentucky, però li agrada moltíssim la vida a Espanya i vol venir a viure a Barcelona. Només cal que jo prengui la decisió! “.

Newsletter

Informa't de les nostres activitats per mail:

Copyright © 2016 - Associació d'antics jugadors de bàsquet del F.C. Barcelona

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad